SFI i Kristianstad – Utbildning i svenska för invandrare med fokus på integration

Välkommen att studera på Hyllie Park Folkhögskola i centrala Kristianstad.

Här får du studera i en lugn folkrörelsenära miljö. Vi erbjuder kvalificerad språkutbildning kombinerat med möjligheter till modersmålsstöd. Vi har betygsrätt och skolan och undervisningen är gratis. Studierna har ett starkt fokus på delaktighet och engagemang i det svenska samhället och du kommer att få träna dina språkfärdigheter med volontärer i språkcafé. I anslutning till sfi-lokalerna finns ett utbud av aktiviteter.

För att anmäla sig till sfi går man till VLC (Vägledningscentrum ) i Kristianstad. För närvarande har vi kurser i sfi A, B och C igång (dock inte spår 3) och kurs D kommer att starta så småningom.

Skolans lokaler är i Östermalmskyrkan, Lasarettsboulevarden 6, Kristianstad. Cirka 100 m från VLC. För mer information kontakta vår samordnare

sfikristianstad@hylliepark.se

Telefon Kristianstad: 070-745 73 71

Telefon Malmö: 040-37 59 46